Website-ul oficial al Fundatiei Somerset Romania
 
 
 
Actualizat la data de 25 Mai 2017

Redirectioneaza 2% din impozitul pe profit catre Fundatia Somerset

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2015, sa sprijiniti activitatea fundatiei SOMERSET, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2016, formularul 230, astfel:

Pasul 1:

Descarcati de AICI formularul 230 precompletat cu datele Fundatiei Somerset.

Pasul 2:

Completati cu datele personale (pct. I) si semnatura (pct. IV – semnatura contribuabil). Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

PRECIZARE: Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."

Pasul 3:

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

ALTE INFORMATII UTILE:

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Fondurile pe care dumneavoastra le directionati vor fi folosite pentru sustinerea educatiei in randul copiilor provenind din familii defavorizate, cu precadere de etnie roma, de pe raza judetului Iasi. Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundatiei SOMERSET, accesati SECTIUNEA PROIECTE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri privind activitatea Fundatiei SOMERSET, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.

Date de contact:

Telefon: 0232/267703

E-mail: fundatiasomerset@yahoo.com

VA MULTUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT!

Scoala pentru tine

sponsorizeaza un copil

DONATII

Puteti face o donatie in unul din conturile noastre

Banca: UniCredit Bank sucursala Palas Iasi, Romania

Cont USD: RO02BACX0000000744549001

Cont RON: RO29BACX0000000744549000

 
 

Fundatia Somerset Iasi

sat.Rediu, com.Rediu, Jud.Iasi

C.U.I:20916518

Nr.Inreg.Reg.Sp.:14F/2012

 
   
 
 
 
 
Website relizat de DEVANCES Creative Media and DesignStudio
under autority of BONDTECH Corporation Romania Division
   
 
 
Copyright © 1991 - 2008 Toate drepturile sunt rezervate
Fundatia SOMERSET Iasi Romania